Premsa

Organizat per:Nascut a Itàlia l’any 2000 i amb seu a Barcelona des del 2001, d-i-n-a és un grup d’artistes, activistes i investigadors que, entre altres activitats, produeixen events públics que fomenten el debat sobre art, comunicació, noves tecnologies i evolució social.

Entre el 2000 i el 2002 d-i-n-a ha organitzat a Itàlia tres edicions del festival Digital is not analog, l’event que va introduir a Itàlia per primera vegada, i pel públic general, pràctiques artístiques inèdites com el net.art i el "culture jamming". Aquest festival juntament amb diverses trobades organitzades a Itàlia i en Barcelona es van centrar en les pràctiques creatives d’intervenció en l’espai mediàtic contemporani, dedicant especial atenció a les xarxes informàtiques, a la circulació de coneixements en l’esfera pública i a la influència de la tecnologia en la vida quotidiana.

En la primavera del 2004 organitzen The Influencers en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona profunditzant la seva investigació en la performance mediàtica, el desenvolupament del hardware/software alternatiu i la intervenció directa sobre productes, icones, estils i estratègies de la cultura popular (culture jamming).

A la primavera del 2005, a banda de The Influencers a Barcelona, d-i-n-a va organitzar a Nova York la trobada internacional “The War of Worlds”, en col·laboració amb el departament de Communication Studies de la New York University.

Amb la col·laboració de:
 

i amb el soport de:


 Intro

El col·lectiu d-i-n-a presenta la segona edició de THE INFLUENCERS, festival sobre formes innovadores d’experimentació entre l’art i la comunicació en l’esfera pública mediàtica.

Durant els tres dies de festival, artistes i especialistes de la comunicació reconeguts internacionalment ens mostraran, a través de presentacions i accions informals, projectes d’acció mediàtica i entreteniment radical.

Amb aquests conceptes no ens referim a dos àmbits disciplinaris sino que els fem servir com a etiquetes per donar nom a un conjunt de pràctiques que utilitzen diversos suports i estratègies per intervenir directament en l’espai públic mediàtic, ja sigui buscant la màxima visibilitat o apostant per les interferències més subtils. El màrqueting, el llenguatge de l’art, la construcció d’events, el videojoc, el disseny gràfic, la naturalesa vírica de la comunicació per Internet, la tecnologia informàtica i fins i tot el teatre es converteixen en eines tàctiques d’acció mediàtica.

> Read all

Programació

7, 8 i 9 d’abril de 2005
Centre de Cultura Contemporŕnia de Barcelona
carrer Montalegre 5, Barcelona

Entrada lliure

dijous 7 d'abril


 


Hall


19h Adbusters

20.30h Dragan Zivadinov / NSK / Noordung Kosmocinetic Cabinet

divendres 8 d'abril


 


Auditorium


17h "Ceský Sen - Czech Dream".
Film de Vít Klusák i Filip Remunda 95' - DVD. Versió original amb subtítols en anglès i en castellà

Hall

19h Ceský Sen

20.30h Josh On

dissabte 9 d’abril


 


Auditorium

17h "The Yes Men" de Chris Smith, Dan Ollman, Sarah Price 78' - DVD. Versió original en anglès amb subtítols en castellà

Hall

19h Eddo Stern

20.30h Marko Peljhan

22h The Yes Men