Premsa

Intro

El col·lectiu d-i-n-a presenta la segona edició de THE INFLUENCERS, festival sobre formes innovadores d’experimentació entre l’art i la comunicació en l’esfera pública mediàtica.

Durant els tres dies de festival, artistes i especialistes de la comunicació reconeguts internacionalment ens mostraran, a través de presentacions i accions informals, projectes d’acció mediàtica i entreteniment radical.

Amb aquests conceptes no ens referim a dos àmbits disciplinaris sino que els fem servir com a etiquetes per donar nom a un conjunt de pràctiques que utilitzen diversos suports i estratègies per intervenir directament en l’espai públic mediàtic, ja sigui buscant la màxima visibilitat o apostant per les interferències més subtils. El màrqueting, el llenguatge de l’art, la construcció d’events, el videojoc, el disseny gràfic, la naturalesa vírica de la comunicació per Internet, la tecnologia informàtica i fins i tot el teatre es converteixen en eines tàctiques d’acció mediàtica.

> Read all

Programació

7, 8 i 9 d’abril de 2005
Centre de Cultura Contemporŕnia de Barcelona
carrer Montalegre 5, Barcelona

Entrada lliure

dijous 7 d'abril


 


Hall


19h Adbusters

20.30h Dragan Zivadinov / NSK / Noordung Kosmocinetic Cabinet

divendres 8 d'abril


 


Auditorium


17h "Ceský Sen - Czech Dream".
Film de Vít Klusák i Filip Remunda 95' - DVD. Versió original amb subtítols en anglès i en castellà

Hall

19h Ceský Sen

20.30h Josh On

dissabte 9 d’abril


 


Auditorium

17h "The Yes Men" de Chris Smith, Dan Ollman, Sarah Price 78' - DVD. Versió original en anglès amb subtítols en castellà

Hall

19h Eddo Stern

20.30h Marko Peljhan

22h The Yes Men

The Yes Men

http://theyesmen.org

Yes Men és un grup d’activistes que van guanyar notorietat internacional per suplantar a l’Organització Mundial de Comerç a Internet i a televisions i conferències de negocis de tot el món. Practiquen el que anomenen una "correcció d’identitat": Fingeixen ser representants de poderoses organitzacions o companyies i s’aprofiten de l’autoritat d’aquestes entitats per expressar veritats que evidentment aquestes organitzacions no s’atreveixen a mencionar.

En la seva darrera intervenció van aparèixer a la BBC com a portaveus de Dow Chemicals, empresa causant de la catàstrofe de Bhopal a l’Índia en què van morir seixanta mil persones. Al declarar que l’empresa admetia per fi les seves responsabilitats, Yes Men van aconseguir crear un escàndol públic de dimensions mundials.

"¿Saps com els miralls deformants exageren els teus trets més horribles? Nosaltres fem aquesta mateixa operació, però amb les idees. Ens sembla bé que mentre parlem, la gent pugui veure distorsionades les seves idees en el nostre joc de miralls. O almenys això és el que tractem de fer, però resulta que aquesta imatge distorsionada sempre els resulta absolutament normal."