Premsa

Intro

El col·lectiu d-i-n-a presenta la segona edició de THE INFLUENCERS, festival sobre formes innovadores d’experimentació entre l’art i la comunicació en l’esfera pública mediàtica.

Durant els tres dies de festival, artistes i especialistes de la comunicació reconeguts internacionalment ens mostraran, a través de presentacions i accions informals, projectes d’acció mediàtica i entreteniment radical.

Amb aquests conceptes no ens referim a dos àmbits disciplinaris sino que els fem servir com a etiquetes per donar nom a un conjunt de pràctiques que utilitzen diversos suports i estratègies per intervenir directament en l’espai públic mediàtic, ja sigui buscant la màxima visibilitat o apostant per les interferències més subtils. El màrqueting, el llenguatge de l’art, la construcció d’events, el videojoc, el disseny gràfic, la naturalesa vírica de la comunicació per Internet, la tecnologia informàtica i fins i tot el teatre es converteixen en eines tàctiques d’acció mediàtica.

> Read all

Programació

7, 8 i 9 d’abril de 2005
Centre de Cultura Contemporŕnia de Barcelona
carrer Montalegre 5, Barcelona

Entrada lliure

dijous 7 d'abril


 


Hall


19h Adbusters

20.30h Dragan Zivadinov / NSK / Noordung Kosmocinetic Cabinet

divendres 8 d'abril


 


Auditorium


17h "Ceský Sen - Czech Dream".
Film de Vít Klusák i Filip Remunda 95' - DVD. Versió original amb subtítols en anglès i en castellà

Hall

19h Ceský Sen

20.30h Josh On

dissabte 9 d’abril


 


Auditorium

17h "The Yes Men" de Chris Smith, Dan Ollman, Sarah Price 78' - DVD. Versió original en anglès amb subtítols en castellà

Hall

19h Eddo Stern

20.30h Marko Peljhan

22h The Yes Men

Marko Peljhan / Makrolab / UCSB

http://makrolab.ljudmila.org

Marko Peljhan va iniciar Makrolab com una unitat autònoma de comunicació, investigació i espai habitable, capaç d’allotjar el treball intensiu de quatre persones en condicions d’aïllament durant un període de fins a 120 dies. Concebut l’any 1994, aquest projecte es va realitzar per primera vegada durant una exposició d’art, Documenta X a Kassel (Alemanya) l’any 1997 i des de llavors es va desenvolupar incloent el treball de moltes persones procedents de diferents disciplines. Makrolab té planejada una durada de deu anys i el projecte finalitzarà el 2007, quan una nova estructura es col·loqui a l’Antàrtic com a base permanent.

Dins aquest projecte s'estan plantejant unas intervencions de robòtica UAV (vehicles aeris sese control humà) i la presentació a The Influencers ("Arquitectura de sistemes sense control humà a medis tàctics civils i a aplicaciones de reconoixement") s'enfocarà al projecte d'estudi spectral System que Marko Peljhan està desenvolupant dins el programa d'investigació de la Universitat de Califòrnia a Santa Barbara, on actualment treballa com a professor convidat.