1-2-3 april

CCCB
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona


entrada lliure

The Influencers

Festival de culture jamming, tecnologies modificades i entreteniment radical


castellano


català

english


 Presentació

 Programa 

 Premsa Totes les imatges

  The Influencers

 Altres projectes

 Metagalería 


De l'1 al 3 d'abril, el colectiu d-i-n-a presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona THE INFLUENCERS, festival sobre formes innovadores d'experimentació entre art i comunicació a l'esfera pública mediàtica.

La ràpida difusió de les tecnologies digitals durant els anys '90 ha fet possible una creativitat inèdita en els processos d'innovació estètica i social. Tres cultures diferents com la de les arts visuals/performatives, l'activisme social i l'experimentació amb les noves tecnologies estan convergint en una àrea comuna. THE INFLUENCERS es proposa representar i potenciar aquesta escena emergent dels "artistes de la comunicació". Durant tres dies, artistes, activistes i especialistes reconeguts internacionalment ens mostraran, a través de presentacions i accions informals, projectes relacionats amb la performance mediàtica, el desenvolupament del hard/software alternatiu (tecnologies modificades) i la intervenció directa sobre productes, icones, estils i estratègies de la cultura popular (culture jamming).

Lluny de voler esdevenir una simple crítica o contrainformació, aquests projectes comparteixen una actitud irònica, sorprenent i en ocasions surreal, que els permet ocupar un dels centres neuràlgics de l'atenció i consciència col·lectiva de les nostres societats: els mitjans de comunicació i la cultura de l'oci. Els "INFLUENCERS", artistes de baix pressupost, treballadors independents de les tecnologies digitals, experts i activistes de la comunicació, proposen nous tipus d'entreteniment radical, subvertint les expectatives comunes i reapropiant-se contínuament d'idees i tècniques.

La diversitat d'estils i d'àmbits d'acció presents a THE INFLUENCERS (guerrilla de la comunicació, plagi musical, performance mediàtica, hacking de tecnologies digitals, etc.) reflexa una decisió estratègica conscient dels iniciadors d'aquests projectes: les seves pràctiques mostren que s'aconseguiexen resultats més efectius a través de les aliances entre coneixements i recursos procedents de diferents àmbits.

THE INFLUENCERS mostra doncs una evolució coherent del discurs sobre els nous mitjans. Més enllà del pur fetitxisme tecnològic, aquests actors intueixen que el veritable canvi aportat per Internet, el "peer-to-peer" i en general la penetració del món digital a la vida quotidiana, és precisament un nou tipus d'esfera pública i una nova voluntat d'actuar-hi.


El Festival apuntarà cap a la varietat d'idees, estils i eines, amb l'objectiu d'arribar a un públic heterogeni i no especialitzat que no acostuma a ser representat als events de les arts visuals, els nous mitjans o l'activisme social.

Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona Istituto Italiano di Cultura Barcellona
Istituto Italiano di Cultura
Barcelona